(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Těstovinový salát s tuňákem

Potřebné ingredience
200g těstovin (asi půl sáčku) * konzerva tuňáka ve vlastní šťávě * zelená paprika * 2 větší mrkve * 100 g řapíkatý celer, pokud není, tak 100g normálního celeru * tvrdý sýr dle chuti * zálivka - majonéza + jogurt nebo zakysaná smetana nebo kombinace všeho, kečup, 1/2 nadrobno nakrájené cibule nebo zelená jarní cibulka, kopr, sůl, pepř, oregano nebo bazalka
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny dle návodu, povaříme na kolečka nakrájenou mrkev. přidáme tuňáka, na kostičky nakrájenou zelenou papriku, nadrobno pokrájený řapíkatý celer nebo najemno postrouhaný normální celer,
a zalijeme zálivkou. Kopr může být i sterilovaný. Dle chuti ještě dochutíme bylinkami - např. bazalkou, sušenou celerovou natí... Necháme aspoň půl hodiny v chladu odležet, pak podáváme.
a zalijeme zálivkou. Kopr může být i sterilovaný. Dle chuti ještě dochutíme bylinkami - např. bazalkou, sušenou celerovou natí... Necháme aspoň půl hodiny v chladu odležet, pak podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé